Posted on / by Fredrik Johansson / in Regulatory press releases

Fantasma Games delårsrapport första kvartalet 2022

Fantasma Games presenterar bolagets delårsrapport för första kvartalet 2022, 1 januari – 31 mars, och redovisar återigen bolagets starkaste kvartal hittills.

Första kvartalet 2022

  • Nettoomsättningen uppgick till 4,8 (1,1) miljoner kronor, motsvarande en ökning om 349 %
  • Spelintäkterna uppgick till 4,1 (1,1) miljoner kronor för kvartalet, motsvarande en ökning om 279 %
  • EBITDA uppgick till -0,6 (-0,7) miljoner kronor
  • Resultat per aktie efter utspädning uppgick till -0,65 (-0,35) kronor

Väsentliga händelser under kvartalet

  • Fantasma Games först ut på helt ny streamingplattform
  • Nya operatörer ger intäktsrekord för Fantasma Games
  • Fantasma Games lanserar spelportfölj för social gaming med en av de snabbast växande aktörerna på marknaden

Väsentliga händelser efter kvartalet

  • Fantasma Games expanderar till USA med BetMGM
  • Fantasma Games slår nya rekord i april
  • Fredrik Johansson tar över som VD i Fantasma Games

VD har ordet 

Kvartalet i korthet

Nettoomsättningen uppgick till 4,8 (1,1) miljoner kronor, motsvarande en ökning om 349 % där spelintäkterna uppgick till 4,1 (1,1) miljoner kronor för kvartalet, motsvarande en ökning om 279 %Den organiska omsättningen, genom Fantasma Games, stod för 2,8 miljoner kronor och förvärvad tillväxt, genom Wiener Games, stod för 1,9 miljoner kronor.

Bidragande faktor bakom Fantasma Games tillväxt var att den totala spelomsättningen ökade till 1 056 (657) miljoner kronor, en ökning om 61 %, under första kvartalet samt att spelbehållningen ökade till 38 (23) miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning om 88 %. Bidragande faktor bakom den högre spelbehållningen än spelomsättning är att spelmarginalen var 3,6 (3,1) %.

Fantasma Games starkaste kvartal någonsin

Fantasma Games påbörjade året med sin bästa månad i form av spelintäkter någonsin under januari 2022, vilket har följts upp med två ytterligare starka månader, resulterande i det bästa kvartalet hittills i Fantasmas historia. Jag är stolt och nöjd över att vi nu, efter hårt arbete, kan leverera på vår tillväxtstrategi genom att ha knutit oss an världsledande aktörer och därigenom leverera våra spel i absolut världsklass.

Fantasma Games öppnade året starkt, delvis genom en lyckad lansering av spelet Medallion samt en utökad räckvidd genom Entain, Gamesys och Veikkaus vilket bidragit med ett stort antal spelartillskott i samband med lanseringen.

Vi lyckades även med en exklusiv lansering av spelet Alice in Adventureland, med Paddy Power och Betfair. Genom den den framgångsrika lanseringen har Paddy Power samt Betfair beslutat att lansera ytterligare fyra av våra spel under april, vilket fortsatt kommer att stärka vårt varumärke internationellt och bidra till omsättningstillväxt.

Wiener Games, vilka förvärvades under år 2021, rapporterade ett starkt kvartal om 1,9 MSEK, vilket resulterade i det bästa kvartalet någonsin, även för Wiener Games, genom hårt arbete och synergieffekter inom spelutveckling. Wiener Games förstår samt utvecklas med marknaden och har under kvartalet påbörjat ett stort NFT-projekt, vilket kommer säkerställa löpande intäkter under helåret 2022. Utöver detta, har bolaget flera pågående utvecklingsprojekt vilka vi har stora förhoppningar på skall leverera ytterligare kassaflöde och tillväxt framgent.

Nya marknader med stora möjligheter framöver

Vi tar nu stora steg mot stora spelmarknader under 2022, där vi redan tagit oss in på den viktiga amerikanska marknaden via den ledande aktören BetMGM, och ser fortsatt möjligheter att ta marknadsandelar i Italien, Grekland, Colombia och reglerade provinser i Kanada. Under kvartalet så har Fantasma Games lanserat två antal spel i Spanien och Nederländerna, vilket är ett första steg mot ett flertal nya marknader, såsom USA, Kanada och Italien, under 2022. Våra distributionspartners, Relax Gaming och Scientific Games, har nu bevisat att de ökar vår räckvidd genom nya marknader samt nya operatörer. Koncernens mål ligger fast i att nå 250 kvalitativa operatörer till innan utgången av 2023, vilket jag känner mig trygg i att kunna konstatera att vi är på god väg att nå.

Vår strategi för fortsatt tillväxt fokuseras just nu primärt på lansering av spel i USA och Italien för att fortsätta ta viktiga marknadsandelar. I USA lanseras spelen exklusivt med en utav det största operatörerna, BetMGM, vilka är exklusiva under fyra veckor och är sedan redo att lanseras till andra ledande operatörer i de reglerade staterna i USA. I Italien sker nu lansering genom en exklusiv lansering med en av de ledande operatörerna, Poker Stars. Att ledande aktörer i USA och Italien önskar lansera våra spel exklusivt är ett bevis på att våra spel håller världsklass och att de förväntas leverera gentemot marknadens efterfrågan, sammantaget ser vi stora möjligheter till att både stärka Fantasma Games varumärke och fortsätta på vår tillväxtresa därigenom.

Förutsättningar för ett fortsatt starkt år

Vi öppnade vårt andra kvartal mycket starkt, efter ett starkt momentum från början av året, med att göra vår bästa månad hittills under april på spelomsättning och spelintäkter, detta innan vi har lanserat på någon av våra nya marknader som vi har tänkt att lansera våra nuvarande och kommande spel under andra kvartalet. Vi kommer att inom kort lansera två nya spel, utöver lanseringarna av befintliga spel på nya marknader, samt hålla en hög takt i spelproduktionen för lanseringar därefter, vilka vi har stora förhoppningar för att komma bidra till ytterligare stark tillväxt.

Vi har redan levererat en stark början på året på befintliga marknader, och nu tar vi steget in på den absolut viktigaste marknaden, USA, med en världsledande partner. USA är en marknad med stark tillväxt där Scientific Games, vår distributionspartner är ledande och har alla tillgängliga operatörer kopplade till sin plattform. Vi strävar hela tiden att skapa ännu bättre, och fler spel, något som är möjligt genom den starka grund vi nu har och med ett team i världsklass. Vi står redo att fortsätta bevisa skalbarheten i vår affärsmodell och leverera resultat i samband med vår fortsatta expansion på marknaden.

Fredrik Johansson
VD och medgrundare

För ytterligare frågor vänligen kontakta:
Fredrik Johansson, VD Fantasma Games AB (publ)
fredrik@fantasmagames.com
+46 (0)73 023 23 29

Om Fantasma Games: Nasdaq First North-listade Fantasma Games är en Stockholmsbaserad spelstudio som grundades 2016. Vi är stolta över att ha ett litet och effektivt team av medarbetare från flera nationaliteter, alla förenade kring visionen att skapa “slots beyond gambling”. Vår ständigt växande spelportfölj som bland annat innehåller spelsuccéerna Heroes Hunt Megaways™ och ELEMENTO uppskattas mycket av spelare över hela världen. Idag finns våra spel finns tillgängliga på över 200 sajter däribland Leo Vegas, Mr Green, Casumo och Betsson.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefonnummer 08-5030 1550 och på mail ca@mangold.se.

Denna information är sådan som Fantasma AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 11 maj 2022 kl. 08:30 CET.