Posted on / by Fredrik Johansson / in Regulatory press releases

Fantasma Games AB (publ.) tecknar avtal med QTech för speldistribution i Asien och andra tillväxtmarknader.

29 april 2021 Fantasma Games AB (publ.) tillkännager idag att ett avtal har tecknats med QTech Games för distribution av Fantasmas spel i Asien, Östeuropa och Latinamerika där Fantasma idag har begränsad distribution.

 

Qtech är en av de ledande speldistributörerna i Asien och avtalet är ett steg framåt i Fantasmas strategi att skapa större räckvidd och nya intäktsströmmar från delvis nya marknader med bibehållen kostnadsmassa.

 

Avtalet sträcker sig till slutet av 2021 och förnyas därefter löpande fram till dess att någon part väljer att avbryta samarbetet. Kompensation för Fantasmas spel sker i form av royaltybetalningar, likt andra tidigare distributionsavtal. Avtalet innebär inga kostnadsökningar för Fantasmas räkning i termer av integration eller uppstart.

 

QTechs partners får i och med avtalet tillgång till Fantamas spelportfölj som bland annat innehåller spelen Heroes Hunt, ELEMENTO och Flower Fortune.

 

”Vi har länge jobbat med en vitalisering av begreppet slots med målet att erbjuda en djupare spelupplevelse. Samarbetet med QTech är ytterligare ett tecken på att vi gör spel som uppskattas och efterfrågas. Vår huvudstrategi handlar om att maximera vår räckvidd, det vill säga erbjuda spel till så många som möjligt. Genom QTech kommer vi att nå ett stort antal, för oss nya, marknader och jag är förväntansfull kring hur våra spel kommer att tas emot av den nya publiken”, säger Fredrik Johansson, grundare och kommersiell chef på Fantasma Games.

 

“Vi är mycket glada över att ha slutit det här avtalet med våra vänner på Fantasma Games, vars innovativa och varierade spel alltid levererar. Vi vill fortsätta lägga till premiuminnehåll till QTechs plattform och samarbetet med Fantasma är en del i den utvecklingen. Vi är övertygade om att Fantasmas spel kommer att tas emot väl och vi är hoppfulla om ett långvarigt samarbete”, säger Ulf Norder, CCO på Qtech Games.

 

För mer info kontakta Fredrik Johansson, fredrik@fantasmagames.com, telefon +46 730 232329

 

Denna information är sådan som Fantasma AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 29 april kl. 08:30.

 

Om Fantasma Games AB (publ.): Nasdaq First North-listade Fantasma Games är en Stockholmsbaserad spelstudio som grundades 2016. Vi är stolta över att ha ett litet och effektivt team av medarbetare från flera nationaliteter, alla förenade kring visionen att skapa ”slots beyond gambling”. Vår ständigt växande spelportfölj, som bland annat innehåller spelsuccéerna Heroes Hunt Megaways och ELEMENTO, uppskattas mycket av spelare över hela världen. Idag finns våra spel finns tillgängliga på över 200 sajter däribland Leo Vegas, Unibet, Svenska Spel och Betsson.

 

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefonnummer 08-5030 1550 och på mail ca@mangold.se.